2006-08-14

Menar de allvar?


Från svt.se:

I dag visade Stockholmspolisen upp en mer förortsbetonad polisbil. Länspolismästare Carin Götblad har valt att kalla den för Aina-bil - aina betyder polis på förortsslang.

Aina-bilen kommer stå i Stockholmspolisens monter i Kungsträdgården under Ung08-festivalen nästa vecka, för att locka unga till polisyrket.


De kan inte mena allvar! Den här typen av fjantig ungdomsflört slutar med att medelålders svensson-poliser kommer lära sig förortsslang och att konstaplarna sätter sig och tar en holk med shunnarna för att skapa förtroende? Frågan är när förslaget kommer att rekrytera kriminellt belastade ungdomar till att infiltrera ungdomsgärn, med i limningen och en mikrofon tejpad på bröstet. SÄPO vill ju redan rekrytera angivare på gymnasiet.

Tror de verkligen att ungdomar får mer förtoende för polisen för att de skyltar med att de plockat upp ett eller annat rinkebysvenskt ord?


1 kommentar:

SixDays sa...

Carin Götblad har inte alla hästar hemma. Hon är heller ingen riktig polis, vilket märktes i en intervju med henne där hon mer framstår som ett dumt våp, alt. socialdemokratiskt stadsråd.

Svenska polisen är heller inte kända för att vara direkt intelligenta, steg 1: spöa alla blattar du vill, steg 2: ljug så att han blir dömd för att ha gjort nåt oavsett om han är skyldig eller inte, steg 3: fortsätt trakassera honom så fort du ser honom, steg 4: ta en grisbil och måla AINA på den. Vem vet? Grabbarna i förorten kanske älskar dig?

Seriöst..."ainaziz, utsedd av gud blizz polis..."