2007-09-17

Madonna - judendomens ambassadör i Hollywood!

Enligt Ynet har Madonna, medlem i den illa beryktade "kabbalah"-sekten, nu varit i Israel och träffat bland annat Shimon Peres. Hon hävdar att hennes kabbalah-sekt är populär i Hollywood och att hon därför är en "ambassadör för judendomen".

Det skapar några tankar, faktiskt.

För det första - sedan när behöver judar några ambassadörer i Hollywood?

För det andra - om jag började marknadsföra tomatprodukter med kött i, vore jag då en ambassadör för vegetarianism? För Madonnas urvattnade har ungefär lika mycket med judendomen att göra som skinka har med att vara vegetarian att göra. Bara för att man använder ordet "vegetariskt" betyder det inte att det är vegetariskt. Det är innehållet som gör något vegetariskt. Samma sak gäller hennes lilla rörelse. Att man använder ordet kabbalah betyder inte att det har något med judisk mystik att göra. Det är innehållet som gör det till judisk mystik.

Undrar om hon är en lika bra ambassadör för judendom som centrets Philip Berg är för sig själv - hittils har han iaf inte lyckats förklara vad han är doktor i, och den yeshiva som han påstår fått rabbinsk ordination från förnekar att de ens haft med honom att göra.

Inga kommentarer: