2007-10-19

Nu fuskar vi oss igenom EU-fördraget

Jag måste erkänna - jag vet inte vad jag tycker om EU-fördraget och idén om att utöka federationen EU i en mer statlig utveckling. Klart är att experimentet är helt och hållet artificiellt, och att makten bli än mer centraliserad. Detta har i och för sig varit fallet ända sedan vi först gick med i EU, men nu blir det än mer så.

Men klart är att EU-förespråkarnas metoder är rätt fula. Först får enskilda stater själva gå in och lägga pengar på för-propagandan, med vetenskapen att om man förlorar en eventuell omröstning, kan man alltid göra om den om ett par år med bättre resultat - om man vinner är det naturligtvis otänkbart att man skulle kunna rösta om. Man kan försöka igen att gå med, men går man med är man fast.

Samma princip gäller vad gäller denna konstitution. Enligt tidningarna har man nu kommit överrens om ett nytt förslag. Detta förslag är i stort sett identiskt med det gamla, man har bara flyttat runt några siffror. Dessutom har man skapat någon form av undantagsregler som gör att Nederländerna inte längre behöver ha någon folkomröstning där. Så har man fullständigt kört över holländarna för att på så sätt stoppa de som var med om att mosa den förra versionen.

Med andra ord - om medborgarna inte gör som eliten vill, då ändrar man bara på spelreglerna och prövar igen. Till slut får man som man vill.

Inga kommentarer: