2008-08-28

Microsofts nya säkra värld - ett luftslott

DN meddelar att Microsoft ska komma med en säkrare webbläsare som ska utmana Google.

En webbserver lär fortsätta logga vartifrån ett anrop till en sida kommer. Såvida Microsoft inte lägger upp ett antal proxy- eller anonymitets-servrar så kommer man alltså inte att ställa till några problem för Google.

Sedan kommer vi till den lokala anonymitetstjänsten, som kallas för "Porrinställningen", tydligen. Att tömma cachen och trycka på Home har varit möjligt ganska länge. Skönt att ha funktionen som en knapp om man intresserar sig för sånt ofta.

Överhuvudtaget har jag väldigt svårt att tro att Microsoft skulle göra någonting som gör det omöjligt för myndigheter att snoka på folk. Det känns inte som deras grej, riktigt.

I övrigt ska man öka säkerheten mot virus och trojaner och annat. Det skulle väl inte vara någonting revolutionerande. Microsoft är så världsberömt för sina säkerhetshål att det vore rätt pinsamt om man inte försökte göra något för att öka den allmänna säkerheten. Antagligen dyker ett antal nya säkerhetshål upp. Men även om man skulle få in en jack-pot och göra en massa förbättringar utan nya säkerhetshål, skulle det ju sannolikt bara innebära att man kom ikapp sina konkurrenter en smula.

2 kommentarer:

jonny bwoy sa...

microsoft är ju precis vad det betyder litet och mjukt dvs oproffsiga halvdana produkter och inget ansvar mot kunder med tex säkerhet.dom har stulit majoriteten av produkterna som dom kallar sina egna .liten tuva bla ubuntu(linux)kommer säkerligen att att slå hål på bubblan tids nog.Att microsoft nu försöker dra nytta av sex/slav industrin är förvånande osmakligt ,även med deras mått mätt faktiskt.proxyservrar skulle förbjudas då barn tar skada av dessa "indirekt".

Thaumiel sa...

Jag har oerhört svårt att hålla med om att man ska förbjuda teknik för att barnen kan ta skada indirekt. Sorry, men för att någonting tagits upp i en Beck-film tror inte jag på att stoppa utvecklingen.

I övrigt håller jag nog med, Microsoft är ett av världens med rätta mest utskällda företag.