2008-09-17

När pedofiler är inblandade försvinner civilisationen all världens väg

Av någon anledning så tappar människor alla koncept när det blir tal om sexualbrott mot barn. Är det ämnet, så kommer de flesta inblandade att börja tävla med varandra om att försöka hitta på sätt att plåga den skyldige så mycket som möjligt. Det handlar om att komma på sätt att skapa så mycket smärta som möjligt under så lång tid som möjligt. Det är frågan om att hitta på nya extrema tortyrmetoder samtidigt som man håller förövaren levande så länge som möjligt, så att man kan tortera honom, gärna under en hel livstid. Och alla som inte tycker att man ska tortera förövaren under åratal tycks stå på hans sida och tycka att det han gör är okej.

Varför börjar folk bete sig efterblivet när det handlar om sexualbrott mot barn?

Polens premiärminister vill införa tvångssterilisering av dessa brottslingar, med motiveringen att de inte längre kan anses vara människor. Alla som kommentarer artikeln på DN hejar glatt på.

Vilket visar att det inte är förövaren som inte är människa. Det är premiärministern, bloggarna och nästan alla andra som vill poängtera vilken smärta de vill utsätta förövaren för. Tala om att överge förmågan att tänka som en människa.

Och skulle Polen nu klubba igenom en sådan här lag, då är det bara att gratulera Europa - då har vi skapat ett första fall av juridisk dehumanisering. Och vi kan genast börja leta efter andra brottslingar att sluta att kalla för mänskliga, bara för att vi ska slippa ta itu med en problematisk medmänniska.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt å höra att du har sådana resonemang iaf. Håller med dej precis. Om pedofiler inte ska räknas ska ju inte mäniskor som mördar barn vara mänskliga heller å när man tänker efter inte dom som mördar en vuxen person heller osv osv.

Ulrika sa...

Tack!
Det är gott att se att allt vett ännu inte runnit ut ur världen.

Illwill sa...

"...så har vi skapat ett första fall av juridisk dehumanisering."

Eee...första?

De lär inte ut historia i "svenska skolat" längre?

Thaumiel sa...

"...i en ny kedja av..." trodde jag förstås var ganska underförstått?

Anonym sa...

Ett stalltips är att detta är ett (iofs lätt populistiskt, det medges) uttalande för att i någon mån ytterligare vingklippa den (extremkonservativa) opposition som efter att snöpligt ha gjort bort sig röstades bort för ett knappt år sedan, en opposition som nu mest ryar om det mesta för att försöka få bort uppmärksamheten från sina egna misslyckanden.
Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det inte blir något alls av detta och att den nuvarande regeringen mellan skål och vägg räknar kallt med just ett sådant utfall.
Varför tror jag nu så? Jo, för att Polen (som vissa i Sverige älskar att kasta dynga på, vet inte riktigt varför) till skillnad från Sverige har en författningsdomstol, och den kommer med stor sannolikhet att säga att detta inte är förenligt med landets grundlag, och då faller alltsammans. Och som sagt, jag misstänker att det är detta man räknar med, för då kan man sedan i alla fall säga att man inte varit "soft on crime".
Bara ett tips: man ska inte bokstavstolka allt som man läser om i tidningen, inte ens om det kommer från Polen...

Thaumiel sa...

Anonym:
Jag får lita på din bedömning av polsk inrikespolitik, jag vet hart när ingenting om ämnet överhuvudtaget, om jag ska vara ärlig. Min postning handlade i huvudsak om folks reaktioner på sexualbrott mot barn och pedofili (det sistnämnda något som förvänansvärt få känner till definitionen på). Det är möjligt att premiärministern är ute och röstfiskar, det kan jag som sagt inte avgöra. Men för min polsk inrikespolitiskt otränade hjärna känns det mer som en ganska typisk kommentar på ämnet. Skönt om det stoppas, för det kan ge ganska otrevliga följder om så inte skulle ske.