2009-02-05

Polisen gör bort sig... igen

Polisen använder sig ibland av bevismaterial som man öppet erkänner har manipulerats., det är känt sedan tidigare.

Men ibland tycks man inte hinna klippa och klistra i bevismaterialet tillräckligt snabbt eller effektivt, och då kan man slå krokben för sig själv. Till exempel kan det avslöjas, vilket vi naturligtvis redan visste, att det sitter poliser i bilarna och kallar folk för apor och blattar och talar om att sterilisera folk.

Nu ska det i alla fall upp till riksdagsnivå genom Mehmet Kaplan, där det kommer att stanna. En ny utredning kanske kommer till. Men i slutänden kommer det ändå sitta poliser i bilarna och kalla folk för saker, poliser kommer fortfarande misshandla eller ha ihjäl folk utan att någonting faktiskt händer.

Uppdatering: Polisanmälan har lagts ner, eftersom inget faktiskt brott har begåtts. Måhända. Förvånansvärt dock att det inte ens kan anses vara tjänstefel, inte ens att låtsas om att man inte kände till att det hänt. Men det är bara en fråga om tid innan internutredningen läggs ned.

Uppdatering 2: Det kommer fram att skånepolisen använt "neger" som fiktivt namn i sin egen internutredning. Och att dåvarande ledning påstår att man inte hade någon aning. Och att det framkommit att det hade de visst.

Jag vet inte vad vi ska göra för att polisväsendet i Sverige ska bli förtroendeingivande igen, men det behövs i alla fall något mer radikalt än att bara kalla sig "aina".

Inga kommentarer: