2009-04-04

"Kultur från insidan" - från baksidan

En blogg som hela tiden tycks fastna i en feed jag prenumererar på är "Kultur från insidan". En av de där relativt tunt besökta småbloggarna som aldrig gör något liv ifrån sig (ungefär som min med andra ord ;).

Jag undrar varför den fastnar där - det känns inte som om den riktigt tillför någonting, direkt. Den tycks mest handla om att försöka banka in mantrat "kopiering är stöld", enligt det gamla välkända konceptet att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så kommer den att bli sann. En relativt vanlig taktik här i världen.

Att så inte är fallet behöver jag inte ta upp en gång till. Det har redan visats tjogtals gånger.

Men nu har Skrivetav (förnamn?) Kulturnissen kommit på en ny-gammal taktik från upphovsrättsdebattens barndom. Om man gapar om pedofiler så kommer det tillföra tyngd till argumenten. Så här ser det ut:

Uppmuntrad av Opassande ska folk nu öppna sin nätverk för vilka användare som helst. [...] . Säkert gläder sig pedofilerna också åt detta då de nu kan anonymt, och i skydd av Opassande och andras öppna nätverk ladda ner vad skit som helst med små barn. Kanon.


Jo, för nu kommer det dyka upp en hel drös med pedofiler som kan ladda ner av hjärtats lust. För IPRED-lagen var väl till för att skydda mot pedofiler... nej, just det, det var den ju inte.

Så, då Kulturnissen nu åberopar moralistiska argument för att fördöma civilt motstånd mot de senaste årens nedmontering av demokrati i Sverige, så håller han/hon sig i alla fall konsekvent till moral. Eller moralism, rättare sagt. "Tänk på barnen." Använda barnen som moraliskt slagträ... apropå moraliskt beteende.

När man ändock väljer att kalla en person för "moraliskt förkastlig" och anklagar henne för att stödja barnporrbrott, då vore det väl kanske intressant om man själv vågade stå för vem man är?

Inga kommentarer: