2009-04-21

"Piratpartiet har bluffmedlemmar", sa moderaten.

Hittat på Metro.

"Även om det hos de andra går bra att ansluta sig via nätet brukar det dock krävas dels att man betalar en slant och dels att man faktiskt existerar", skriver moderate riksdagsledamoten Hans Wallmark i en debattartikel på Politikerbloggen, som också ligger bakom registreringen av Kalle Kula.

Med det som argument, att han själv har bluffregistrerat en medlem i Piratpartiet, kommer alltså påståendet att de andra människor som gått med i detta parti inte skulle existera.

Förutom att hans lilla tilltag inte bevisar någonting överhuvudtaget - är det inte litet ironiskt att en moderat klagar på fuskmedlemmar? Hans eget partis ungdomsförbund är ju, så att säga, lite småkända för att man har en och annan guldfisk registrerad sedan den tiden han själv eventuellt var med där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det bevisar bara hur rädda dom etablerade partierna börjar bli över Piratpartiets framfart!

Thaumiel sa...

Hej anonym.

Personligen tror jag inte att det faktum att en moderat uttalat sig på detta sätt skulle indikera att de etablerade partierna är rädda för Piratpartiet. Själv är jag fortfarande långt ifrån säker på att vi kommer lyckas ta oss in i EU-parlamentsvalet (även om det vore önskvärt och även om det är klart värt att göra ett försök).

Däremot är man rädda för ett par andra saker.

1: att samtliga partier har avslöjats som totalt oförmögna att följa med utvecklingen. Nu talar jag inte om den tekniska utvecklingen i sig, utan samhällsutveckling i en bredare bemärkelse.

Man har inte hängt med i den teknologiska utvecklingen, det står klart bara man lyssnar på dessa politiker när de ska diskutera tekniska frågor.

Man har inte hängt med när ungdomars engagemang förändrats. Man har beklagat sig över att färre går med i politiska ungdomsförbund, och drar av den anledningen slutsatsen att ungdomar inte vill engagera sig - som om deras förbund är det enda sättet att göra just detta.

Man har inte hängt med i den ekonomiska utvecklingen, det torde den nuvarande ekonomiska krisen vittna om.

Man har inte hängt med i den sociala utvecklingen heller.

Däremot har man grävt ned sig i gamla skyttegravar, och diskuterar ideologier som var aktuella under det gamla industrisamhället. Och sedan undrar de varför den här generationen, som inte känner igen detta industrisamhälle, inte vill lyssna på dem, och inte finner deras gamla trätor relevanta.

2: apropå gamla modeller arbetar man fortfarande helt och hållet efter de två gamla blocken. Det är fint och så. Men problemet är att båda blocken har visat sig vara skurkar - det socialistiska blocket föreslår sätt att införa demokratifientliga kontrollapparater som Stasi och KGB skulle få våta drömmar av, och det borgerliga blocket kritiserar tafatt detta. Sedan går makten över till de borgerliga, och dessa börjar genomföra det socialistiska blockets förslag, medan det socialistiska blocket försöker vinna sympatier genom att kritisera lika tafatt.

Men det har avslöjats att båda blocken är lika bra på att både driva på och genomföra dessa absurditeter, och Piratpartiet - med flera, bör starkt påpekas - synar den här bluffen, och fler och fler börjar lyssna.

Det är vad jag tror att de är rädda för.

Däremot vill de etablerade partierna inte ha fler med i sin sandlåda i riksdagshuset, inte fler faktorer att bolla med. Därför håller man alla utanför finrummet som inte tillhör finrummet.

Det är ingenting konstigt med det - adeln gjorde ju precis samma sak en gång i tiden, när andra knackade på riddarhusets dörr och ville vara med.