2009-05-19

Ny TPB-domare också jävig

Det tycks vara omöjligt att hitta en domare som INTE är partisk när det gäller Pirate Bay.

Hovrättsrådet Ulrika Ihrfeldt ska leda förhandlingarna i Svea Hovrätt om Pirate Bay. Hon har också varit medlem av Svenska Föreningen för Upphovsrätt.

Ska det vara så jävla svårt att hitta en domare som inte ÄR eller HAR varit medlem i grupper som står som de åtalades öppet uttalade motståndare? Är det verkligen så svårt att hitta en domare där det inte kan uppstå någon misstanke om jäv?

Även om hon inte varit medlem på fem år, det får inte finnas ens en misstanke om jäv.

Pirate Bay-tillslaget kom till efter påstådda hot om handelssanktioner av USA, beordrade av en åklagare som själv hävdat att det inte finns något att åtala för, och med misstänkt ministerstyre inblandat. En av poliserna med ansvar för utredningen tog tjänsteledigt för ett glassjobb hos en av parterna i målet. En nämndeman blir bortkopplad på grund av jävsmisstankar. Sedan visar det sig att domaren har exakt samma jävsmisstankar. Och nu visar det sig att också hovrättsdomaren har samma jävsmisstankar mot sig.

Det var trevligt att bo i ett land där man hade förtroende för rättsapparaten. Tyvärr får jag meddela att så inte längre är fallet. Svensk rättssäkerhet har under de senaste åren mer och mer visat sig vara ett stort, fett skämt.

Inga kommentarer: